Rengöring av äggkokare

Skriven av: MiS den 26 november, 2018.

Nu är det kallt och bistert men snart kommer alla julljusen fram och lyser upp i mörkret! Ser mycket fram emot det. Men vissa dagar är det gudomligt vackert fortfarande!

Nypon

Nu har Stockholms älgar tänts igen! Härligt! Nu även med reklam för Maid in Sweden! 🙂

upplyst älg

Innan och efter jul är den vanligaste tiden att försöka gå ner i vikt. Många av dieterna innehåller äggrätter som är snåla på kalorier men ändå mättande. Är du en av dem som investerat i en äggkokare så kanske ett tips om hur den ska rengöras kommer väl tillhands. Du behöver inte köpa en ny äggkokare bara för att plattan ser bedrövlig ut! Bottenplattan på äggkokaren, där man häller på vattnet, är gjord av metall. Vattnet gör att det blir kalkavlagringar på plattan vilket i sin tur gör att effekten blir sämre och koktiden förlängs. Så här kan plattan på en smutsig äggkokare se ut.smutsig äggkokare

Plattan måste vara sval när den ska rengöras. Ta fram ättiksprit och lägg en bit hushållspapper på plattan. Häll några droppar ättiksprit på hushållspappret och låt pappret ligga kvar på plattan några minuter. Torka sedan av med lite ljummet vatten. Om det fortfarande finns kalkavlagringar eller annat smuts på plattan så upprepa behandlingen enligt ovan till dess plattan är helt ren.

rengöring av äggkokare

När du använder dig av den här metoden för rengöring så riskerar du inte att komma åt elen i själva fundamentet av äggkokaren. Så här rent blir det! Nu är det inga bekymmer att koka ägg igen. Smaklig spis!

ren äggkokare