Miljövänlig städning

Skriven av: MiS den 28 november, 2017.

Hej och god morgon! Vi vill gärna slå ett slag för miljövänlig städning. Det är mycket enklare än vad många tror och dessutom mycket billigare, eftersom man inte använder en massa medel!

Trasor och dukar

Det finns något som heter microdukar. En microdammduk exempelvis, drar åt sig dammet och drar inte bara runt det. Den har en statisk effekt. Den ska alltid vara helt torr, inte blöt eller fuktig. När man har dammat något så skakar man ur trasan och sedan är den ”aktiverad” igen för att kunna dra åt sig mer damm.

dammar

På glas och speglar använder man också en microduk. Den ser lite annorlunda ut än övriga dukar då den är tjockare i strukturen. Den här duken gör att du slipper använda glasspray.

Torkar badrum

För allrengöring finns det en annan typ av trasa. Den här typen av trasa lämpar sig väl för att blöta men också för att torka en fuktig yta. Vissa ytor behöver man ha en blöt trasa med exempelvis lite såpa på, för att få rent. Men sedan vill man eftertorka för att det inte ska dra åt sig smuts så fort igen.

Lisandra och ventilen

Alla microdukar körs i tvättmaskin på höga gradtal (60-90 grader) vilket garanterar att de är rena till nästa gång det är dags att städa. För det blir ju inte rent i hemmet om inte microdukarna är rena! 🙂 Dessutom håller microdukarna ganska länge så de blir inte så dyra i inköp heller. Alla våra maider är utbildade i miljövänlig städning och använder så lite kemiska medel som möjligt.