Lästips och städtips!

Skriven av: MiS den 17 juli, 2018.

Nu är det verkligen sommar! Helt underbart! Vi som fortfarande jobbar och inte gått på semester än har det rätt svettigt…:-)

Semestern hägrar och det första jag tänker på i samband med semestern är vilka böcker jag ska läsa. Förra året läste jag åttonde(!) delen av Diana Gabaldons Outlander serie (även filmad, kan ses på Netflix). Den förflyttar en fram och tillbaka mellan olika tider och platser och är otroligt läsvärd. Jag kommer läsa om den och de tidigare delarna om några år.

lastips

Du kan köpa boken här: https://www.adlibris.com/se/bok/outlander-9780440212560

Inför semestern det här året har jag självklart införskaffat Roslings bok Factfulness, utgiven av Natur & Kultur. Den är ju en riktig snackis och kommer hjälpa mig att förstå världen (utlovas det). Ser fram emot den läsningen!

Factfulness

Sen har jag en hel trave med böcker av olika slag på nattduksbordet. De är inte nyutgivna men har alla rekommenderats av olika vänner så jag tror att de allihop är läsvärda! Nu blir det läsa av!

semesterläsning

När du har plockat ut alla böcker i bokhyllan för sommarläsningen så kan det vara bra att passa på att damma i bokhyllan och en regnig dag kan du även passa på att dammsuga alla böcker så blir du av med mycket damm i ditt hem. Har du inte lust att göra det själv så kontakta gärna www.maidinsweden.se som erbjuder abonnemang för städning och då får du samma person varje gång som utför tjänsten och som även kan hjälpa till att hålla dammfritt i bokhyllan.

Ett litet tips så här på sommaren är att lägga ut ”puckar” av enbuske (eneträd). De håller borta silverfiskar som ju är rätt tråkiga. Silverfiskar är dock helt ofarliga. ”Puckarna” går att köpa på välsorterade järnaffärer och vissa varuhus.

Jag önskar dig en riktigt skön och avkopplande sommar!