Få bort dålig lukt i mikro och kylskåp

Skriven av: MiS den 31 oktober, 2018.

Många har höstlov den här veckan som bjuder på alla typer av väder! Allt från snö och stormbyar till sol och värme.

hamn m hostlov

höstlöv

En del kanske ägnar sig åt att få upp båten ur vattnet och andra kanske njuter av långpromenader i naturen.

höstfärger Gärdet

Och så är det säkert många barnfamiljer som jobbar med pumpor inför Halloween.

pumpor

Med barnen hemma från skolan kanske mikrovågsugnen går varm. Det är allt från att poppa popcorn till att värma rester från tidigare middagar. Det kan lätt sluta med att mikron fullkomligt stinker när dörren öppnas. Brända popcorn eller uppvärmd fisk luktar inte precis hallon! 😉 Men detta går det enkelt att råda bot på, och helt utan kemikalier. Steg ett är alltid att torka bort eventuella matrester från insidan av mikron. Sätt därefter in en glasskål med vatten och exv citronskivor i mikron och kör på 600W till dess det börjar sjuda. Stäng av mikron men låt skålen stå kvar ett tag. När skålen är kall så tar du ut den. Citronvattnet kan du antingen koka upp i kastrull och dricka som citronte eller så använder du det för att göra rent i kylskåpet med.

Vill du läsa mer om hur du gör rent en mikrovågsugn har vi fler tips i vår blogg Rengör mikrovågsugn lätt och ekovänligt

 

töm kylskåpet innan rengöring

Ta ut alla matvaror från kylskåpet och torka av alla hyllor och fack. Kasta eventuella produkter som luktar illa. Ta sedan en ren trasa och fukta med citronvattnet och gå över kylskåpet en gång till. Tycker du fortfarande att det luktar illa så låt skålen med citronvatten stå i kylskåpet ett par timmar. Dålig lukt har då försvunnit men istället luktar det citron. Tycker du inte om citronlukten så använd istället bikarbonat. Fukta en trasa eller svamp och häll på lite bikarbonat. Torka av det tomma kylskåpet invändigt med bikarbonattrasan eller svampen. Skölj trasan/svampen in emellan och häll på nytt bikarbonat. Det behövs inga stora mängder bikarbonat utan bara lite grand. Lukten försvinner garanterat.

Trevlig allhelgonahelg och en läskig Halloween önskar vi er alla!