Ättika, bakpulver och bikarbonat som rengöringsmedel

Skriven av: MiS den 28 november, 2017.

När vi nu ändå är inne på miljövänlig hantering så kan vi också tipsa om hur man får en gammal kastrull att nästan se ut som ny. Glöm alla dyra medel du kan köpa i butiken och ta fram en flaska ättiksprit istället. Billigt och varar i en evighet (nästan…). Vid rengöring med ättiksprit så bör man välja den starkare, dvs den som är 24 procentig.

”Häll i lite ättiksprit i kastrullen och låt den stå minst 10 minuter. Fyll på med lite hett vatten och använd diskborsten för att få bort all beläggning. Glänsande resultat!”

Och bikarbonat! Vet ni hur effektivt det är för rengöring?! Helt naturlig produkt som vi till och med har i matlagning – funkar lika bra i städningen! Exempelvis: rengöringen av toaletten. Häll i ca två matskedar bikarbonat och låt verka ungefär 30 minuter. Städa därefter ur som vanligt med toalettborsten, spola och se hur fint det blev!

Eller bakpulver?! Jättebra för bakning 🙂

Men även utmärkt produkt för att få missfärgade te-och kaffemuggar rena. Börja med att häll i kokande vatten och tillsätt sedan en matsked bakpulver. Se upp! Det kommer fräsa och bubbla. Låt stå en stund och kör sedan runt med diskborsten i muggen. Häll ut blandningen och diska ur muggen som vanligt. Nästan ny 🙂